Tre fördelar med Cloudportal

Omman ska lista fördelarna med en cloudportal eller IT-system så får man nog förklara lite vad det innebär. Alla är ju inte inbitna IT-personer som kan alla ord inom ämnet, eller hur? En cloudportal är ett gränssnitt eller webbapplikation som gör att olika användare får tillgång till olika molntjänster och resurser på internet. Det kan vara allt från databaser med lagrad information till olika tjänster med olika typer av programvara. Man kan använda olika resurser, övervaka, skapa nya tjänster, ändra inställningar på redan initerade tjänster och mycket mer. Kort och gott - en användarvänlig plattform som är centraliserad och som underlättar hanteringen av en mängd olika molntjänster. 

Stora fördelar

Nu när du fått koll på vad cloudportalen är till för så kan vi gå närmare in på olika fördelar. 

  1. Du behöver inte vara på kontoret - Kanske den bästa fördelen av dem alla är att du kan sköta en mängd olika arbetsuppgifter medan du är i Lappland, på Mallorca eller hemma i soffan.
  2. Anpassat för användare - Cloudportaler är gjorda för användarna och är därför enkla att använda. De är också skapade på ett sätt så att flera medarbetare kan jobba och känna sig hemma i systemet. 
  3. Allt är samlat - Även om olika molntjänster funkar fint så är det en stor fördel att ha dem samlade under ett och samma paraply. Då slipper man olika portaler för olika ändamål.

Inte övertygad? Kolla med it-avdelningen på jobbet och fråga vad de tycker, jag kan nästan lova att de kommer att prata varmt om det. 

25 Apr 2024