Allt fler väljer elcykel

Här uppe i norr är det vanligt att se turister cykla. De cyklar i terrängen på plan mark, lite som när vi kör skoter på vinter, men vanligast är det nog att se dem åka utför med sina snabba och robusta cyklar. Det jag märkt på sistone är att fler väljer elcykel som transportmedel och då inte bara för att åka utför eller på tur utan som ett sätt att ta sig till jobbet, till skolan och till fritidsaktiviteter. 

Men vad ska man tänka på om man funderar på att skaffa en och ha hemma? Jag har letat lite på nätet för att hitta saker som är värda att ha i bakhuvudet. 

För dig som vill ha en elcykel

Om du nu tänker köpa en elcykel så ska du göra det på ett smart sätt. Köp inte första bästa cykel utan ta dig tiden att jämföra lite. Jag har tagit fram några punkter:

  • Priser varierar kraftigt: Samma butik kan ha samma cykel till helt olika priser. Det gäller att köpa vid rätt tillfälle helt enkelt. Just nu är det exempelvis rea på elcyklar i Stockholm. Du kan spara pengar på att köpa rätt elcykel.
  • Läs recensioner: När många har köpt elcykel så vill de gärna berätta om hur de upplever den. Läs recensioner om olika cyklar så kan du snabbt sålla ut agnarna från vetet.
  • Undvik de allra billigaste: En elcykel för 2000 kr kan vara lockande men för att få ner priset så pass har de fuskat någonstans. Batterier kan explodera och det kan finnas andra brister. Välj kända märken med gott rykte!
10 May 2022