Hjälp med att flytta norrut

Går du i tankarna med att flytta norrut i Sverige? De senaste åren har det blivit möjligt att jobba hemifrån allt mer. Sitter du exempelvis på en webbyrå i Eskilstuna, kan du med största sannolikhet jobba vart du vill. Även norrut om du får. Det finns många saker att ta hänsyn till, allt från levnadskostnader till klimat och arbetsmöjligheter. Här är en snabbguide som går i tankarna.

  1. Levnadskostnader: Relativt sett så är priserna på södra och norra Sverige densamma. Inkomsterna i norr är dock generellt sett lägre, så du måste tänka på din budget. Däremot är utgifterna ofta lägre i norr också, så det jämnar ut sig.
  2. Klimatet: Klimatet i norra Sverige är mycket hårdare än i söder. Vintrarna är långa och mörka och somrarna är korta och svala. Du måste vara beredd på extrema väderförhållanden.
  3. Arbetsmöjligheter: Det finns en del jobb i norr, särskilt inom turism- och gruvindustrin. Eller som tidigare nämnt, du redan har ett jobb där man kan jobba hemifrån.
  4. Hälso- och sjukvård: Sjukvården är bra i Sverige, men det kan vara svårt att få tillgång till vård på landsbygden. Det är ofta långa långa avstånd till vården.
  5. Boende: Bostäderna är dyra i Sverige, oavsett var du bor. Det är dock lättare att hitta prisvärda bostäder i norr än i söder.

Okej. Men ifall alla dessa checkar dina boxar för att flytta norrut. Är det kanske dags att planera flytten och sedan anlita en flyttfirma till hjälp. På flyttstadtjanst.se kan du exempelvis få hjälp med att ta reda på vad en flyttfirma kostar från Eskilstuna.

26 Aug 2022