Unika smycken - för dig eller som gåva

Många som besöker norra Sverige köper med sig lokala smycken hem. Det är olika samiska konsthantverk som tennarmband och liknande. Men visste du att det är lika vanligt att de som bor i norr köper smycken från sydligare delar av landet? 

Är du en person som vill ha ett unikt smycke, eller som vill ge bort ett unikt smycke, så kan jag rekommendera goldfinger.nu som är en hemsida där du hittar smycken i Uppsala. Det går att skicka in en egen design, få tips på en design som ingen annan har eller så väljer man en av de saker som redan tillverkas där. Som frimurarkula - en mycket annorlunda sak som man inte ser överallt precis. 

Sälja guld

Är du inte alls ute efter att köpa smycken? Kanske har du redan ett antal olika saker liggande som du aldrig använder? Då kan du alltid sälja ditt guld till guldsmeder. Det kan man göra på lite olika sätt. Det finns de som köper all form av guld över nätet där du får en påse att skicka in det i, och du kan också besöka en guldsmed direkt och sälja det över disk. 

Bäst pris får du om du väljer att prata direkt med den guldsmed som ska använda guldet. Då försvinner några mellanhänder som också ska tjäna pengar. Det du inte bör göra är att sälja via pantbanker. De ger oftast sämst betalt. Men tänk noga innan du säljer. Har du väl sålt så kan du aldrig få tillbaka samma smycke. 

1 Jul 2022