Vilken cykel är bäst?

När man cyklar downhill är det otroligt viktigt att man har en cykel som håller. Det vore katastrofalt om gaffeln går av eller om bromsen skulle sluta fungera mitt i ett race. Men faktum är att det är precis lika viktigt med bra kvalitet när man köper en vanligt cykel. Därför har jag kollat lite på bästa elcyklar på bästaprodukterna.com där de testat ett gäng olika damcyklar som är till för att köra på asfalt eller någorlunda släta grusvägar. Däremot är de nog inte så lämpliga att ta med till backarna i Åre!

Fem cyklar i topp

De cyklar de har tagit med i sin topp fem lista är alla bra cyklar som är gjorda för att användas. Bland dem hittar vi två stycken Stålhästen, en Crescent, en Monark och en Yosemite och de har alla fått rätt höga poäng i testerna de gjort. 

Men varför ska man ha en elcykel i stan undrar du? Det är enkelt! En elcykel är bekväm att cykla på och om man få en bekväm tur så blir det enklare att välja bort bilen. Det blir bättre miljö för de som bor i stan och det blir billigare för den som väljer att cykla. Man kan spara ganska många tusenlappar varje månad faktiskt. Visst, en elcykel kostar ju lite mer än en vanlig cykel men med tanke på hur mycket man kommer att använda den så är det värt vartenda öre! 

25 May 2022